QUOTES

Sabeu que les quotes escolars són voluntàries? És a dir, que no hi ha cap obligatorietat de satisfer aquesta despesa. A l’Estat espanyol les despeses de funcionament de centre les ha d’assumir l’administració.

A la pràctica, això no és així. Des de la crisi de 2007 l’educació pública hi ha sofert grans retallades i els centres públics han compensat aquesta manca de recursos amb quotes que paguem les famílies.

Entenem que com a famílies volem la millor educació pels nostres fills i les nostres filles. Que estem disposades a fer esforços per garantir la seva educació. Però que el 60-70% del pressupost de l’escola depengui de la contribució voluntària de les famílies és més que un esforç.

Amb cada quota satisfeta estem perdent un dret bàsic fonamental que fa perillar l’educació de totes i més ràpidament la d’aquells més vulnerables.

Aquesta comissió pretén reduir les despeses de centre debatent amb direcció,  i posar sobre la taula el debat a la resta de centres públics del municipi. Tot això perquè l’educació pública, universal i gratuïta real sigui possible.

👇🏽 Un estudi detallat que mostra, amb dades, la contribució de les famílies al sistema d’educació pública a Catalunya:

Pots contactar amb nosaltres a:

quotes@afafloresta.org