LA MÚSICA DE LES DONES I

Aprofitant que aquest any, des de l’escola els infants treballaran la temàtica de «La música de les dones», us volem apropar algunes figures rellevants en el món musical. Son dones que triomfen, no només per la seva brillant carrera, sinó també per la seva implicació en temàtica social.

Hem fet un recull de quatre dones amb estils molt diferents que desitgem us arribin tant com a nosaltres:

MARTA GÓMEZ

[CLICA L’ENLLAÇ I GAUDEIX MENTRE LLEGEIXES]

 Vídeo en col·laboració amb la il·lustradora feminista Lola Vendetta

Marta Gómez, cantautora Colombiana, aquest 2021 celebra 20 anys de carrera musical. Les seves composicions inclouen diversos ritmes folklòrics llatinoamericans i jazz, així com influències de la literatura i la poesia.

El seu treball entrellaça els diferents colors i timbres de la guitarra, així com l’harmònic-melòdic de les seves cançons. Les seves lletres combinades amb els principals ritmes folklòrics llatinoamericans, i amb les possibilitats sonores del jazz, donen lloc a una nova proposta sonora. La sensibilitat que expressa en les seves cançons l’ha alimentat des de molt aviat amb els esperits sempre palpitants de Violeta Parra, Mercedes Sosa, Carol King, Chavela Vargas, Chabuca Granda, Liuba María Hevia i amb els d’altres muses.

Ha estat guanyadora del Grammy Llatí al Millor Àlbum Infantil. El seu treball discogràfic dona compte especialment d’una preocupació per les diferents realitats socials que es viuen al món, així com d’una postura molt clara enfront d’elles, com ho va demostrar en la seva campanya internacional: «Per a la guerra, res», un projecte musical on va convidar a artistes de diferents països a cantar-li a la vida i a expressar el seu rebuig a la guerra.

Aquesta cançó la va fer en homenatge al tràfic de dones, després de parlar amb algunes que l’havien patit.